اخبار سلامت ایران

شما می توانید در این وبلاگ گزیده ای از اخبار سلامت ایران را در یک جا مشاهده کنید.

اخبار سلامت ایران

شما می توانید در این وبلاگ گزیده ای از اخبار سلامت ایران را در یک جا مشاهده کنید.

۵ مطلب در فروردين ۱۳۹۹ ثبت شده است

  • ۰
  • ۰

مدیرکل انجمن اولیا و مربیان وزارت آموزش و پرورش از ارائه خدمات مشاوره تلفنی توسط مراکز مشاوره خانواده با هدف کنترل استرس و اضطراب خبر داد .

نورعلی عباسپور مدیرکل انجمن اولیا و مربیان وزارت آموزش و پرورش در گفت‌وگو با خبرنگار اجتماعی خبرگزاری تسنیم با اشاره به آموزش مجازی مهارت مقابله با استرس به والدین دانش‌آموزان، اظهار کرد: انجمن اولیا و مربیان ظرفیت‌هایی دارد که در این ایام آنها را فعال کرده‌ایم و مرتبط با موضوعی که جامعه با آن روبروست از این ظرفیت استفاده می‌کنیم.

وی افزود: 370 مرکز مشاوره خانواده در کل کشور داریم که در این ایام خدمات تخصصی ارائه می‌دهند و به صورت شبانه‌روزی آماده‌باش هستند، این مراکز خدمات مشاوره را به خانواده‌ها به ویژه در بحث حفظ بهداشت روانی ارائه می‌دهند.

مدیرکل انجمن اولیا و مربیان وزارت آموزش و پرورش با اشاره به اینکه شماره‌های تماس این مراکز مشاوره در اختیار مدیران مدارس و روسای انجمن اولیا و مربیان قرار دارد که به آنها گفته‌ایم به خانواده ها اطلاع‌رسانی کنند و خانواده‌ها می‌توانند در صورت نیاز شماره‌ها را از آنها دریافت کنند، گفت: به مراکز مشاوره خانواده اعلام کرده‌ایم که برای ارائه خدمات به خانواده‌ها نیازی نیست تأکید داشته باشند حتما باید فرزند دانش‌آموز داشته باشند.

عباسپور بیان کرد: خدمات ارائه شده به خانواده‌ها در حوزه کنترل استرس و اضطراب، ارتباط بین اعضای خانواده و حفظ بهداشت روانی آنهاست همچنین برنامه‌هایی برای آموزش خانواده‌ها داریم که در بحث آموزش خانواده چند محور را پیگیری می‌کنیم،محور نخست مهارت ماندن در خانه است تا افراد مدت زمانی که در خانه می‌مانند بدانند چکار کنند، مورد دیگر مهارت تحصیل در خانه است و اینکه تناقضی بین خانه و مدرسه پیش نیاید و خانواده‌ها برنامه‌های آموزش مجازی را همراهی کنند.

بارگذاری 70 مطلب آموزشی برای خانواده‌ها

عباسپور گفت: هم اکنون مدرسان ما با اولیا درارتباط هستند و کلیپ‌هایی که تهیه شده را ارائه می‌دهند و حدود 70 عنوان مطلب در سایت انجمن اولیا و مربیان به آدرس https://payvand.medu.ir/fa/ بارگذاری کرده‌ایم همچنین مطالب کاربردی برای مقابله با استرس و اضطراب در گفت و گو با اساتیدی همچون استاد افروز و احمدی در آپارات برگزاری شده است.

مدیرکل انجمن اولیا و مربیان وزارت آموزش و پرورش ادامه داد: 10 هزار مدرس آموزش خانواده داریم، این مدرسان را بین مدارس تقسیم کردیم و در گروه‌های مجازی به والدین 4 یا 5 مدرسه خدمات ارائه می‌دهند. رفتار خانواده و واکنش آنها در این ایام بسیار مهم است و می‌توانند استرس یا ناامیدی را به بچه‌ها منتقل کنند، پدر و مادر نقش محوری دارند و در آموزش‌ها به این نکات توجه می‌کنیم که آنها نسبت به اطلاعاتی که ارائه می‌شود مطلع باشند که کدام یک از آنها را در اختیار بچه‌ها قرار بدهند یا اینکه اطلاعات دریافتی بچه‌ها را چگونه مدیریت کنند.

انتهای پیام/

  • امیر مهدی اسلامی
  • ۰
  • ۰

‌گروه استان‌ها ـ کارشناس و مشاوره خانواده گفت: در دوران قرنطینه خانگی استفاده مفرط و بیش از اندازه کودکان و نوجوانان از فضای مجازی و بازی های رایانه ای قدرت تمرکز را پایین می آورد که خانواده ها باید آنها را به بازی های تحرکی سوق دهند.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از قم، بیش از چهل روز است که کشورمان درگیر ویروس کرونا شده است و با توجه به توصیه پزشکان بهترین راهکار برای مقابله با این ویروس، قرنطینه خانگی است.

حجت‌الاسلام و‌المسلمین ابوالقاسم حسنی کارشناس و مشاوره خانواده با اشاره به آفات فضای مجازی گفت: در دوران قرنطینه خانگی استفاده مفرط و بیش از اندازه کودکان و نوجوانان از فضای مجازی و بازی‌های رایانه ای قدرت تمرکز را پایین می‌آورد که خانواده ها باید آنها را به بازی های تحرکی سوق دهند.

 

 

انتهای پیام/452/ش

  • امیر مهدی اسلامی
  • ۰
  • ۰

به گزارش خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان؛ بنابر‌ اعلام وزارت بهداشت، اختلالات اضطرابی و افسردگی شایع‌ترین بیماری‌های روانی در کشور هستند. اختلالاتی که شاید این روزها بتوان گفت مانند سرماخوردگی بسیار زیاد است. این در حالی است که قیمت بالای خدمات روان‌پزشکی و حتی روانشناسی در کشور مسأله‌ای است که نمی‌توان به راحتی از آن گذشت.

 

اوضاع زمانی بحرانی‌تر می‌شود که هزینه‌های بالای مشاوره روانپزشکی و روانشناسی یک شهر و چند نرخ می‌شود و اگر کسی برای حل یک مشکل اضطرابی ساده بخواهد به یک روانشناس مراجعه کند باید با یک حساب سرانگشتی حساب جیب خود را نیز بکند.

 

تعرفه هایی که انصاف را زیر پا گذاشته‌اند 

وقتی به مراکز مشاوره روانشناسی یک شهر سری بزنید متوجه نرخ های بالای تعرفه می‌شوید. از 50 هزار تومان تا 150 هزار تومان هزینه‌هایی که طبق مجوز سازمان نظام روانشناسی از 24 هزار تومان تا 56 هزار تومان برای انجام یک جلسه مراجعه 45 دقیقه‌ای تعیین شده و خدمات بیمه ای هم برای آن در نظر گرفته شده است، تعرفه هایی که به هر دلیلی رعایت نمی‌شود و تامین آن از توان بسیاری از افراد خارج است و ماجرا زمانی حساس‌تر می‌شود که بفهمید کار شما با یک جلسه مشاوره حل نمی‌شود و قرار است چندین بار مراجعه کنید و همین هم عزم شما را برای عدم مراجعه جزم تر می‌کند. مانند بسیاری از افرادی که به دلیل مشکلات مالی و کمبود درآمد، ترجیح می‌دهند دندان خود را به علت یک دندان درد ساده کشیده و به دنبال درمان ریشه نباشند، با روبه‌رو شدن با یک مشکل، اختلال یا گرفتاری، صورت مسئله را پاک کرده و از مراجعه به دندانپزشکان خودداری می‌کنند. 

 

در روزهایی که آمار استرس و اضطراب در کشور بالاست و مراجعه به روانشناس یا مشاوران برای حل مشکلات فردی و شخصی توصیه می‌شود و تعرفه‌های بالای خدمات روان درمانی اعتماد و علاقه مردم برای مراجعه به مراکز روانشناسی و مشاوره را کم می‌کند.

 

آمارها نشان می‌دهد 25 درصد مردم هر جامعه‌ای در طول عمرشان به انواع اختلالات روحی و روانی مبتلا می‌شوند، از این تعداد کمتر از 10 درصد برای درمان به روانپزشکان و روانشناسان مراجعه می‌کنند.   

 

گلایه هایی که شنیدنی است 

اما وقتی پای درد و دل روانشناسان و روانپزشکان هم بنشینی نه تنها بالا بودن هزینه های مشاوره را نمی‌پذیرند بلکه میگویند فرهنگ مردم کشور به گونه‌ای است که تنها تجویز دارو را درمان می‌دانند و حاضر نیستند برای مشاوره و یا به اصطلاح عام حرف زدن پولی خرج کنند. در حالیکه انرژی و زمانی که یک مشاور برای مراجعه کننده صرف می‌کند بسیار بالاتر از معاینه یک پزشک است و این در حالیست که خدمات روانشناسی بیشتر جنبه پیشگیری است و صرف هزینه در این‌گونه خدمات موجب می‌شود تا با پیشگیری از بروز بیماریهای دیگر، هزینه‌های درمان و پارکلینیکی در جامعه طی چند سال به طور چشمگیری کاهش یابد و این امر در نهایت به نفع بیمه‌ها خواهد بود. 

 

هیچ شکی نیست و این نقطه ضعفی بزرگ در سیستم درمان کشور ماست که هنوز ضرورت پوشش بیمه‌ای خدمات سلامت روان را درک نکرده یا اگر کرده، اقدام نکرده است! نکته‌ی تاسف بار این جاست که نه مراجعین و نه روانشناسان تحت پوشش بیمه نیستند! 

 

خروج خدمات روان درمانی از فهرست بیمه 

دکتر بهاری روانشناس و مدیر اداره پایش و سلامت روان وزارت بهداشت درباره تعرفه‌های خدمات روان درمانی گفت: در سال 93 کتاب ارزش نسبی خدمات سلامت تصویب شد در این کتاب کلیه خدمات روان درمانی توسط روان شناس افسردگی انجام می‌گرفت و تحت پوشش بیمه بود‌. اما در سال 94 با ابلاغیه جدیدی که معاونت درمان برای واحد های دانشگاهی و درمانی ابلاغ کرد تعدادی از کدهای خدمات روان درمانی حذف یا تجمیع شدند که طبق آن این خدمات فقط توسط روانپزشکان انجام می‌شود و روانشناسان نادیده گرفته شده‌اند و بیمه‌ها دیگر خدمات روانی را تحت پوشش قرار نمی‌دهند مگر با تایید روانپزشکان که این امر موجب گلایه‌های روانشناسان شده است.

 

وی در ادامه گفت‌: در حال حاضر در کشور 1200 روانپزشک فعالیت می‌کنند عملا فرصت کافی برای ارایه خدمات به همه هموطنان وجود ندارد و این امر خدمات روان درمانی را دچار محدودیت کرده است چرا که روانشناسان از این پس کدهای بیمه ندارند و به صورت آزاد فعالیت کنند.

 

روانشناسان معتقدند این مصوبه آینده کاری دانشجویان روانشناسی  را در هاله‌ای از ابهام قرار می دهد و دانشجویان این رشته نگران آینده کاری خود هستند.

 

  • امیر مهدی اسلامی
  • ۰
  • ۰

به گزارش خبرنگار حوزه ازدواج و خانواده گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران جوان؛ گهگاهی برای همه ما پیش آمده که دچار احساس تنهایی و اندوه شده‌ایم. انگار در تمام این دنیای بزرگ هیچکس نیست که دوستمان بدارد و بخاطر خوشحالی ما کاری بکند. معمولا وقتی کسی ناراحت است حداقل یک رابطه ی ناکارآمد با یک فرد مهم در زندگیش دارد. وقتی فرد از لحاظ اجتماعی و یا عاطفی احساس جدایی از اطرافیانش دارد، به احساس تنهایی دچار می شود ولی بسیاری از این افراد خود ترجیح داده اند تنها باشند و برای تنهایی خود دلایلی هر چند غیر قابل قبول می آورند .با وجود این افراد زیادی دچار این حس می شوند ولی بسیاری نمی دانند، این احساس چقدر زندگیشان را با مشکل روبرو می کند.


 

هر تنهایی می تواند به افسردگی منجر شود. احساساتی مثل ناامیدی ، ترس ، افسردگی، خستگی ،عصبانیت، بی قراری، خودخوری( مثل اینکه بگوید من زشتم،...) دخیل در تنهایی هستند. تنهایی سبب کاهش اعتماد به نفس و کاهش اعتماد به نفس سبب تنهایی می شود و این سیکل معیوب در نهایت به افسردگی می رسد. اغلب کسانی که دچار افسردگی و بیماری های روانی هستند، در گروه افراد تنها و کم رفت و آمد قرار دارند و معمولا از تعاملات اجتماعی خودداری می کنند.

آدم های تنها به دلیل ضعف اعتماد به نفس ، دلشان نمی خواهد با بقیه رابطه برقرار کنند، چون کمتر طعنه خواهند شنید. هر کس هر چیزی بگوید موافقت می کنند تا کسی به آن ها انتقاد نکند، غرغر می کنند تا کسی به آن ها غر نزنند، با کسی قاطی نمی شوند تا زمینه اظهار نظر به وجود نیاید. با این حساب مشکل ضعف اعتماد به نفس در افراد تنها بیشتر است.

ازدواج افراد تنها، مشکل آن ها حل نمی کند

در این خصوص مهدیه کرمی روان شناس و مشاور افسردگی در گفتگو با خبرنگار حوزه ازدواج و خانواده گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران جوان؛ اظهار کرد: اگر افراد از روی تنهایی به سمت ازدواج بروند مشکل روانی آن ها حل نمی شود.

وی با بیان اینکه این افراد نیاز به یک دفاع روانی دارند تا از  فشار اضطراب و استرس رها شوند، افزود: فرد قبل از اینکه به ازدواج رو آورد، لازم است مهارت‌هایی را که در مدیریت یک رابطه ندارد کسب کند و آن‌ها را یاد بگیرد. در این صورت می‌تواند به انتخاب همسر فکر کند و زندگی مشترک خود را با او شروع کند.

 باید توجه داشت احساس تنهایی مساوی با تنها بودن نیست و هر شخصی همیشه زمانی را برای تنها بودن در نظر می گیرد. همه ما گاهی احساس تنهایی می کنیم و فقط زمانی که در دام تنهایی گیر می افتیم، تبدیل  به یک مشکل واقعی می شود. این احساس تنهایی نباید زندگی فرد را مختل کند و باعث به وجود آمدن مشکلات در زندگی و روابطش شود.

  • امیر مهدی اسلامی
  • ۰
  • ۰

بهمن بهمنی عضو هیئت علمی گروه مشاوره دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی در گفت و گو با خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان؛ اظهار داشت: بنا بر تعریف سازمان بهداشت جهانی، تندرستی تنها فقدان بیماری یا نواقص دیگر در بدن نیست بلکه تندرستی نداشتن هیچ‌گونه مشکل روانی، اجتماعی، اقتصادی و سلامت جسمانی برای هر فرد جامعه است.


وی افزود: اهمیت سلامت روان از موضوعات مهم در هرجامعه و کشور است و در این راستا سازمان بهداشت جهانی هر ساله یکی از موضوعات مبتلا به جوامع را انتخاب می‌کند و به آن می‌پردازد که در سال ۲۰۱۷ نیز موضوع افسردگی را انتخاب و پویشی یک ساله برای پرداختن به آن با شعار «بیا حرف بزنیم» راه‌اندازی کرده است.


بهمنی گفت: افسردگی اختلال روانی شایعی است که سن و سال و جغرافیا نمی‌شناسد و همه جوامع و گروه‌های سنی را درگیر می‌کند و هفته پیش سازمان جهانی بهداشت (WHO) اعلام کرد اختلال‌های روانی بخصوص افسردگی دلیل اصلی عدم سلامت روان و ناتوانی در سراسر جهان هستند.


وی گفت: نرخ شیوع افسردگی در همه جا رو به افزایش است و برخلاف برخی نظرات شیوع این بیماری به مرفه بودن یا نبودن ارتباطی ندارد و نباید آمارهای اشتباه را در بین جامعه مطرح کنیم.


بهمنی افزود: معنایی که افراد در زندگی خلق می‌کنند، ارزیابی‌های منفی، ماندن در گذشته غیرقابل جبران و آینده منفی که تکرار گذشته است فرد را از برطرف کردن مانع و فعال بودن باز می‌دارد و تداوم افکار ناکام و عوامل متعدد دیگر با معنادهی غلط، فرد را به ورطه افسردگی می‌کشاند.


عضو هیئت علمی گروه مشاوره دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی گفت: برخی از افراد تعریف صحیحی از افسردگی ندارند و در مواجه با غم و اندوه از احساسات واقعی خود فرار می‌کنند تا برچسب افسردگی نخورند در صورتی که روان سالم در مواجه با غم و غصه باید اندوه خود را بروز دهد و غم و اندوه و خلق افسرده به معنای افسردگی نیست.


وی یادآور شد: هر حالتی افسردگی نیست و درمان افسردگی دارو نیست و افراد باید با ارجاع به روانپزشک، روانشناس و مشاوره افسردگی معنادهی غلط و تفکرات نادرست را برطرف نمایند تا از بسیاری از اختلالات در امان باشند.

  • امیر مهدی اسلامی